Facebook    Twitter    Pinterest    Newsletter    

From Industrial Premises to Comfortable Housing in Barcelona by Sincro

0

The purpose of this project was to transform an industrial space, of more than 100m2 and located on a first floor, in a comfortable house for a family with two children, with spacious rooms and with the maximum amount of natural light and ventilation possible.

Project features
It is not a conventional renovation, since it was necessary to close gaps in the floors that communicated with the ground floor of the building, modify window spaces, reinforce thermal and acoustic insulation, modify community facilities, among other things. It was also necessary to apply for a license to change from industrial to urban use at the City Council.

Day zone
In the living room it has been created a very clear and versatile area with modular sofas that can easily move. In this way they can be moved to leave a large area to enjoy with family and friends. In this same space we find the kitchen and the dining room. What highlights the look is an industrial but a sober touch achieved with the use of black iron plate present in several points; The wood slat separator that houses a small bar for informal meals and the predominant use of white in the kitchen that brings light, visually expands the space and combines great with the rest of the materials present in the day area.

Night zone
The day zone separates the children’s bedroom area from the main bedroom in order to achieve a level of privacy suitable for all occupants. Next to the bedroom suite we find a large bathroom. White has been used in furniture and coatings. A colour that brings elegance and that is synonymous with cleanliness. In addition, having no windows helps to reflect more the light, making a more illuminated bathroom. Highlight the laundry area which is hidden in a closet of folding doors to go unnoticed when is not in use.

Other data of interest
The house is controlled by a Z-wave home automation system that allows the user to regulate lighting, control consumption and interact with different programmed scenes. In terms of climate, it is also possible to manage with different temperature environments in different areas of the house, create independent schedules and act remotely from outside the home.

Features: Project by Sincro studio;
• Location: Cornellá de Llobregat (Almeda Neighbourhood)
• Who lives there: A family with their two children.
• Area: 105 m2
• Work carried out: Convert an industrial space into a comfortable home. Complete rehabilitation of the entire first floor of the building.
• Highlights: The changes on facade openings and the level of home comfort achieved through domotic control system, the solar control elements, cellulose insulation and enclosures installed.