Facebook    Twitter    Instagram    Pinterest    

Bird’s Nest Drink & Dessert Store by Towodesign

0

A variety of works of nature feature hexagons and curves, behind which is the subtle arrangement of molecules. The studio Towodesign recently completed a bird’s nest drink and dessert shop for Dr. Bravura. Based on the brand’s concept of “Research and Development for Health”, Towodesign applied regular hexagons, commonly seen in chemical formulas, to the storefront logo, the floor, walls and display stands. These hexagons, are combined with elements derived from measuring vessels used in laboratories, together creating a unique space that integrates functionality and aesthetics.

Grounded on nutrition science, Dr. Bravura serves bird’s nest drinks and desserts, and provides healthy, novel and high-end light food system that incorporates traditional ingredients. The space inherits the brand’s typical color palette, with white setting the overall tone, gold sketching the contours and light gray and pink dotted in it. Gold lines highlight the storefront, frame the display stands with geometric shapes, and blend into the chairs and decorative details in the seating & eating area. The space is outlined with the aesthetics of geometry.

The soul of the shop lies in the products and services it provides. On the open shelf, edible bird’s nest products are displayed like artworks, enabling the customers to know about the details of the natural ingredients and the concept of pursuing a high quality life that the brand advocates. The details of the interiors show quality and exquisiteness. Glass, metal frames and marble grains complement each other, and each piece of furniture are customized, characteristic and unique. In the seating & eating area, seats are arranged in diverse densities. And the walls and furniture echo each other and create a spatial rhythm, in contrast with the sales area featuring a sense of scientific precision, which is quite compelling to customers.

Project name: Dr. Bravura Bird’s Nest Drink & Dessert Store; Location: Shanghai, China; Area:119 m2; Design firm: Towodesign; Area:119 m2; Chief designer: He Mu; Design team: He Mu, Ren Wei, Liu Xiongjie, Zheng Liyuan;