Facebook    Twitter    Instagram    Pinterest    

Featherston Studio Renovation

0

A smart house of the future, with a warm and welcoming ambiance? – It is possible. Experimenting with extreme openness, adventurous occupants space and unique contemporary stylistics the architectural team from Two Feathers studio accepted the challenge of creating an extension to a building of heritage significance designed by Robin Boyd in the 1960s.

The design team specific qualification in software research and experimentation, innovative usage of materials, shapes, and spaces in flexible and even risky configurations, lead to this amazing, single open volume configuration offering luminous and joyful experience in an unusual setting.

Generous spaces and views, light and minimalist design palette and last generation smart-design insertions compose a home of unexpected calmness and charming artistry. Freshly positioned amongst the prevailing whitens and glass structures of the home’s interior composition the vital orange furniture elements (often in modernistic and artistic forms) introduce a playful element to the elegant and fresh atmosphere of the place.

This cheerful and light interior composition is paired up with structural decisions of high-tech intelligence to form a comfortable, smart and stylish home. Insertions such as the autonomous control made by software that is deploying external blinds, mechanical extraction fans, and commercial heat pump systems, provides an optimal atmosphere with minimal energy waste.

The unusual structural use of glass in stairs and balustrades adds to the open, elegant and transparent vibe of the place. Levels floating above each other, equipped with dynamic design, modern furniture and fittings give a youthful and unforgettable presentation. We adore the exquisite entwinement of stone wall constructs with the glass and wood additions to the materials composition. With bold dash the architects created minimal visual mass and explicit design, exposing most of the building’s internal structure.  Photos by John Gollings;