Facebook    Twitter    Google+    Pinterest

Neo-Chinese Style Apartment in Shantou City

0

AD Architecture adheres to create comfortable living spaces that purify people’s mind, combine tranquilness and beauty and integrate different cultures. The project is located in a high-end residential community. In spite of the “high-end” positioning of the project, AD Architecture still endowed it with decorative features. Through feeling the beauty of pureness and quietness in space, the Studio created an elegant space that purifies and eases people’s mind.

“Neo-Chinese Style” is a common word in the industry these days. AD Architecture intends to create a space that reflects their design concept: adhering to minimalism, and focusing on emotional feelings rather than forms. When it comes to “minimalism,” it always reminds people of Ludwig Mies van der Rohe’s theory of “less is more.” “Less” here means eliminating unnecessary elements in the spatial design, while “more” indicates the perfect integration of all elements rather than making the space crowded by using as many elements as possible. Reflecting the beauty of pureness and tranquilness of the East through Western design methods is the core of the project design.

Without random variations or complicated decoration and furnishing in the space design, the Studio respected the original atmosphere in the space, refused exaggerated expressions and designed the space in a minimalist style, creating a broader vision for people living here. Space features the balance between slackness and tension, which looks simple but fully manifests the client’s taste. The overall layout of the space indicates the living habits and hobbies of the client.

With white and light wooden colors setting the hue, the design integrated the client’s preference for a cozy life into space. A bookcase stands at the hallway, with the client’s collections of books being orderly arranged. Besides, along wooden-color desk was also placed where the client can practice calligraphy, which is the embodiment of Chinese cultural heritage. It is always said that people can meditate through reading, while the design of the hallway actually enables people to maintain inner peace.

The living room and dining room were designed in a concise and simple style and were perfectly integrated together by applying the concept of “blank-leaving” to the design. Structures in the living room and dining room stretched the space and achieved harmony among each other, creating an elegant and comfortable living environment.

The design of the bedroom is more of expression of emotions, which presents a tranquil atmosphere that perfectly matches the hostess’ hobby of playing the traditional Chinese instrument Guzhen. The invisible beauty and purified feeling make the bedroom a place to heal the mind and soul.

Design Studio: AD Architecture; Chief Designer: Xie Peihe; Project team members: Zhou Qian, Zhu Jie, Wu Fenda, Yan Chong; Project location: Shantou City, Guangdong Province, China; Project area: 243㎡; Photographer: Ouyang Yun