Facebook    Twitter    Pinterest    Newsletter    

New Family Home

0

The final design utilized the falling topography of the site to make a substantial, and overtly modern addition recede behind the rebuilt cottage that addressed the street. The contrasts between the structures were aesthetic, and material, with the new addition being constructed from concrete, glazed black brickwork, and steel.

steel constructed house

house constructed concrete glazed black brickwork steel

glazed black kitchen decor

steel constructed house dining area

The drama and hardness of the concrete, brick, steel, and glass found in the main living and entertaining spaces softens considerably upstairs where the private spaces play up the warmth of limed oak and more playful colours particularly in the children’s rooms. Privacy, and energy efficiency are provided by the external adjustable louvres on the building exterior, which also provide an aesthetic link back to the horizontal weatherboards of the original cottage.

steel constructed house interior

steel constructed house interior decor

steel constructed house bathroom

steel constructed house bedroom