Facebook    Twitter    Google+    Pinterest

ARRCC Team Created a Welcoming Family Home with City View

0

When ARRCC was briefed to breathe present day style into this residence with its strong architectural form, the team created a welcoming family home that speaks of the owner’s love for design. The existing house was completely gutted and remodeled which included the addition of a top floor that houses the master bedroom suite. The contemporary interior creates an inviting, child-friendly space with strong design accents.

The dark exterior of the home belies the fact that inside a warm, welcoming family home awaits. Darkly stained ceilings seamlessly integrate the exterior with the interior and create a striking contrast with the light oak flooring. Complementing the light flooring, the walls are minimally decorated and light in color.

For the open plan living level, a neutral palette with accents of color was chosen, with a charcoal linen sofa and gray B&B Italia Mart Chair was underlining the modernist interior design. A blue toned patch work rug and Deborah Poynton art piece further dominate the space, the latter creating an attractive soft floral element in stark contrast with the dramatic city views seen from this room. The rough timber dining table provides a focal point and is surrounded by white Eames chairs, creating a casual dining space. Framed black and white architectural prints line the wall in an attractive installation that reflects the architectural work of the home owner.

Directly accessible from the living area is the kitchen. Custom designed by the owners, it combines stainless steel surfaces with gray Duco panels and luxurious white marble with modern metal bar stools complementing the stainless steel counter. Glass pocket doors open up to a covered terrace designed for outdoor entertaining. Adjacent to the kitchen and living area is the children’s den, featuring an installation of their school craft and art on the wall which adds a playful and original element to the home.

The new top level comprises the master bedroom suite and study. The glass pocket doors open fully to reveal uninterrupted views of the city. A stylish upholstered bed with luxurious linen and a mohair rug combines to create a sense of serenity while the walls are lined with the client’s artwork to bring character and personality into space. Custom joinery ensures practical and sufficient storage space. Moving through to the study, a large timber table, ideal for family gatherings, occupies the space, with the owner’s personal library displayed on the wall shelves. The children’s bedrooms are located on the lower floor of the house, opening up to the pool and garden. Each room offers unique features to reflect a space that is lively and fun while still echoing the same design aesthetic present throughout the rest of the house.  Project Architect: Riaz Ebrahim; Interior: ARRCC; Project Team: Mark Rielly & Silvia Eigelaar; Project Photographer: Adam Letch