Facebook    Twitter    Google+    Pinterest

House A 236 by Studio DiDeA

0

Studio DiDeA reconfigures a two levels penthouse in Palermo, Italy to create a luminous and spacious house, overlooking the city harbor. The 180 sqm apartment is an articulate space where sunlight, an essential color palette, and space saving furniture define the project.

Entering the house you approach a double space – on the east side the kitchen and dining room, on the west side the living – separated by a sliding glazed door, which emphasizes the brightness of the house. In the kitchen, bespoke wood furniture, a marble countertop that becomes a small table for quick snack, a dining table and a kitchen cupboard delineate the room.The living room is an essential space with white couches, a tv & stereo wood cabinet, and a panoramic view of the city.

By choosing to open up the slab between the two levels, DiDeA made the dining room a higher and wider space, flood with sunlight; the Moooi Random Light suspended over the table underlines the double height space. From the dining room, you can access the night area, composed by the master bedroom with bathroom, the second bathroom, a small laundry and a single room.

The wood-clad stair leading up to the second level appears as a distinct and tactile element that emerges as “a vertical bridge “ as DiDeA explains. On the upper level, a boardwalk conceived as a suspend volume leads to a multifunctional guests room where relaxing, watching tv or sleeping.

All the furniture of the house is bespoke and designed by DiDeA so as to optimize the space planning, providing with storage where necessary and accommodate any guests. The choice of material confirms the essential design approach: warm gray grass tiles on the floors, total white for the walls and dark brown of the wood furniture.