Facebook    Twitter    Google+    Pinterest

Penthouse V by Destilat

0

Design studio Destilat complete Penthouse V, project pays tribute to Austrian post-war architecture by incorporating milled eternit facade panels as furniture fronts.

In the course of the revitalization of the former Werzer cinema in Pörtschach, which was designed by the well-known “Wörthersee-Architect” Franz Baumgartner, parts of the roof truss were raised to make room for a spacious penthouse. This 250m2 apartment has become the holiday home of a German business family of seven.

The kids’ comfortable bedrooms, a guest room and a master bedroom with an en-suite bathroom are grouped around a spacious, central living room. One of this project’s primary challenges was to highlight the big and up to six meters high main room in its entirety while creating a cozy and comfortable atmosphere at the same time.

The design concept is inspired by structures, textures, and the dynamics of roofscapes. It also pays tribute to a particular feature of Austrian post-war architecture by incorporating milled eternit facade panels as furniture fronts.