Facebook    Twitter    Google+    Pinterest

Those Architects Transformed Old Cottage in Contemporary Home

0

Those Architects – Ben Mitchell and Simon Addinall have recently transformed a late 19th century, four bedroom cottage in a quiet, leafy country town in Australia into a large, light filled, contemporary country home.

those-architects-cottage-armidale-12

those-architects-cottage-armidale-4

A bold black wooden extension that surveys the landscape connecting the late 19th-century weatherboard dwelling to its large garden at its rear and the views beyond. It is designed to provide generous, considered living and entertaining spaces for the young family.

those-architects-cottage-armidale-2

Those Architects: Our brief for the project was to transform a late 19th century heritage-listed four bedroom cottage in a quiet, leafy country town into a larger, light-filled home for a growing family. To do that, we had to connect the existing house to the garden, creating a series of flexible spaces for contemporary living & entertaining.

those-architects-cottage-armidale-1

A new kitchen/living/dining room and new outdoor living spaces totaling 165 sq meters were added, and an existing 25 sq meters converted into a secondary living room. Our initial master plan included the new pavilion and minor intervention to the existing cottage which was effectively Stage 1. A second stage is currently being designed. This will reconfigure the existing cottage internally, relocating the master bedroom and adding a walk-in robe and ensuite. There are also plans to add a study and create storage in the four large bedrooms. We are also looking at ways to draw light into the old part of the house.  Photography by Brett Boardman

those-architects-cottage-armidale-6

those-architects-cottage-armidale-7

those-architects-cottage-armidale-11

those-architects-cottage-armidale-13

those-architects-cottage-armidale-8

those-architects-cottage-armidale-9

those-architects-cottage-armidale-3

those-architects-cottage-armidale

Leave A Reply