Facebook    Twitter    Google+    Pinterest

Family Playground – Interior Renovation by HAO Design

0

Taiwanese office HAO design has completed the interior renovation of an apartment in Kaohsiung city, conceived as a family playground. The brief was to create an open living space for a young couple, allowing them to spend more time with their children. Consequently, the design team placed an emphasis on designated recreational areas integrated within the overall design.

interior-renovation-hao-design-16

interior-renovation-hao-design-15
Upon entering the dwelling, the visitor is greeted with a 60 square meter ‘leisure and recreation area’ organized around a centrally positioned table. The focal point of the design is a slide, which can be readily disassembled and put away, increasing the amount of floor space available. This feature is complemented with a swing, forming an intimate play area for the home’s young inhabitants.

interior-renovation-hao-design-14

interior-renovation-hao-design-1

interior-renovation-hao-design-13

interior-renovation-hao-design-12

The kitchen is seen as a transitional area between the house’s public and private spaces. A lattice of carefully designed storage areas surrounds an island unit, containing various cooking equipment. A blackboard wall serves as a message board for the entire family and provides the children with a surface to sketch on.   Photography is by Hey Cheese

interior-renovation-hao-design-11

interior-renovation-hao-design-9

interior-renovation-hao-design-6

interior-renovation-hao-design-7

interior-renovation-hao-design-3

interior-renovation-hao-design-5

interior-renovation-hao-design-4

interior-renovation-hao-design-2