Facebook    Twitter    Google+    Pinterest

Roof Garden

0

Hiroshima-based Hayato Komatsu Architects designed an original single family house, nestled in Matsuyama’s peaceful suburbs on the Japanese island of Shikoku. Because the plot has inconvenient dimensions, Komatsu ruled out the possibilities of creating an inner courtyard. Instead, he consented a portion of the house’s roof to pitch inward in order for each and every room to benefit from a southern exposure to natural daylight. However, the inverted steep slope had the downside of diminishing the exterior views from the living areas. To overcome this issue, the roof was built in tiers and then generously planted.

original-single-family-house

original-single-family-house-1

roof-generously-planted

exterior-views-living-areas

Leave A Reply