Facebook    Twitter    Google+    Pinterest

Kitzbühl Alps Integrated Into the Living Space

0

An open, light-filled room with the garden and the beautiful backdrop of the Kitzbühl Alps integrated into the living space. Moveable facade elements of wood ensure a feeling of spatial openness, while at the same time safeguarding the private sphere of the residents. The multi-layered structure of the facade and the interlaced rooms result in a complex spatial experience. The central element of the ground floor is an open fireplace which sends surplus heat to the geothermal heat pump and creates a cosy atmosphere.

alps-living-space8

alps-living-space10

alps-living-space2

alps-living-space1

As a modern contrast to the earthly materials of wood and natural stone, the ceiling in the ground floor is made of exposed concrete. In the bedrooms, oak wood dominates the floors and the ceilings. The terraced roofs with their broad projecting canopies give the building the character of an open structure embedded in the landscape with a panel-like form. The interconnected inner rooms are further enlarged by generous terraces without thresholds. The west-facing terrace, which enlarges the living area, ‘sways’ over the stream along the western edge of the site and thus makes optimal use of the limited space. The roof of the carport (which aligns with the street) is transformed into part of the garden through planting and is not visible from within the house. The southern part of the basement is built as a living and working area and is optimally lit from the south. via

alps-living-space5

alps-living-space9

alps-living-space7

alps-living-space4

alps-living-space3

Leave A Reply