Facebook    Twitter    Google+    Pinterest

House Pedralbes

0

This family home is located in the upper area of Barcelona. The project pro­posed to move the building to the rear of the site in order to achieve the best orientation towards the south and east, and to have a spacious garden. Fur­thermore, building the house on the highest point of the land attains the best views of the sea, the city of Barcelona and also the Serra de Collserola. Its proximity to a ring road required a formal solution to noise pollution. Estudio BC resolved this in the home, by designing a wooden skin formed by vertical slats, which covers the back and side façade, and planning a green wall-slope on the edge of the lot that reinforces the protection against the noise. The contrast between the wood and bush-hammered concrete with large woodwork structures serves to integrate the house with the garden and its surroundings. The project includes a lap pool. via

house-pedralbes5

house-pedralbes

house-pedralbes4

house-pedralbes1

house-pedralbes6

house-pedralbes9

house-pedralbes8

house-pedralbes7

house-pedralbes2

Leave A Reply