Facebook    Twitter    Google+    Pinterest

Classically Modern Residence

0

The New Canaan Residence is nestled into a lush hilltop site in this forested part of Connecticut. The house was designed to engage the landscape and immerse the occupants in the full range of environments that the site offers.

classically-modern-residence13

classically-modern-residence5

classically-modern-residence4

classically-modern-residence7

The New Canaan Residence welcomes its owners and their visitors into what feels like a floating pavilion in the tree canopy. A winding drive brings visitors through the forest to arrive at a low and gracious landscaped court that frames the glass entry pavilion.

classically-modern-residence8

classically-modern-residence12

classically-modern-residence10

classically-modern-residence6

classically-modern-residence11

The upper level features the home’s primary gathering spaces, as well as bedrooms and a gymnasium. A staircase tucked behind the free-standing fireplace opens on to the lower level of the house, which is carved into the earth and gives views directly onto the forest floor. The lower level provides additional social spaces and features a media room, library, and two home offices. The lower level spaces link to a series of “outdoor rooms” that feature a fireplace and distinct seating areas. The grounded, cozy nature of the lower level provides an experiential contrast to the expansive and light-filled level above. The swimming pool and separate pool house emphasize the project’s strong lines and classically modern roots. via

classically-modern-residence9

classically-modern-residence3

classically-modern-residence2

classically-modern-residence1

classically-modern-residence14

Leave A Reply