Facebook    Twitter    Google+    Pinterest

Cloud House

0

The Cloud House is an addition and renovation to a double-fronted Edwardian house in Fitzroy North. Over the course of close to a century, this house has received several additions and modifications. The new living addition faces due south while allowing controlled north sun into the living area and providing effective cross ventilation. The form of the ‘cloud’ conforms to setback regulations without appearing obviously determined by them. The extrusion creates a dramatic interior language where walls merge seamlessly with the floor and ceiling. The craftsmanship is remarkable throughout; it has a sense of care one typically associates with the work of a cooper or wheelwright. While the geometry is playful, the extrusion is essentially a contemporary barrel vault. It is our hope that this cloud has a ‘silver lining’. via

Cloud House cloud house pool area

Cloud House cloud form house

Cloud House playful geometry living room

Cloud House playful geometry red kitchen

Cloud House cloud house colorful living area

Cloud House cloud house

Share.

Leave A Reply