Facebook    Twitter    Google+    Pinterest

Contemporary Sculptural Building

1

In this case a young family engaged JCB to design their new permanent residence which would replace a dilapidated 1950’s two storey house that was beyond repair. A sculptural building form emerged from the clients brief which jokingly requested a planetarium as an inclusion. This led to the exploration of circular forms and resulted in a circular skylight in the first floor living areas as a direct reference however the house was primarily conceived to immerse itself over time as a natural extension of the Ti-tree dominated landscape. The house is wrapped in  as skin of vertical cedar battens (providing privacy and solar protection) which appear to emerge from the front fence intentionally confusing the relationship between built form and landscape. via