Facebook    Twitter    Google+    Pinterest

Еxciting dwelling

0

The existing site contained a grand Victorian double front dwelling badly in need of repair. Upon persuasive encouragement and expert advice the client agreed to retain the front elements of the building. The warmth & sensuous use of the timber cladding and the employment of radii/curved corners within the apexes of the stacked ‘L’s also help to enhance a more sculptured and playful point of difference to the rigidity and masculinity the existing building. The central courtyard area could have presented as the rear faces of the front and rear buildings however these spaces perhaps instead provide the most interestingly spatial experience & reading of the history of the site. A glass prism openable to the elements links in a metaphorical bridge between old and new and provides an important temperature regulator. The ‘stacked’ floors of the timber façade wall combine and separate in opposite directions in a ‘paper tearing’ action accentuating the more sinuous and organic drama of the rear building. via