Facebook    Twitter    Google+    Pinterest

The Rechter House

0

The “Rechter House” in Tel Aviv was originally designed by Zeev Rechter as a single storey home for his family with an orderly arrangement of internally and externally exposed, longitudinal concrete beams which formed the basis for the internal spaces, whilst adhering to the principles of “open planning” that were prevalent in those years. Over the years, an extra floor and a third wing were added to the building in such a way that its original form was hidden and the modern design principles governing its original design were abandoned. As the project’s designer, I was asked to cope with a situation where the house had been stripped of its original ideas, disconnected from all of its parts and been used by two, separate families. via