Facebook    Twitter    Google+    Pinterest

Great Barrier House

0

Wide expanses of sliding glass doors & adjustable blinds allow the pavilion to respond to different environmental conditions while providing the location for eating dining & relaxing within the natural surrounds of the property. Clad in band sawn ply sheet the ‘sheds’ provide a modern take on the use of vernacular building materials. Coupled with the use of permeable metal screens the ability to manipulate outlook and environment from within the ‘sheds’, provides further reference to traditional notions of holiday occupation and response to site. As locations for the bedrooms and bathrooms these built forms offer a sense of refuge from the open pavilion space.

two-habitable-areas

sliding-glass-doors

relaxed-holiday-destination

location-eating-dining

metal-screens

Architect: Fearon Hay Architects