Facebook    Twitter    Google+    Pinterest

Light Open Plan Living Space

0

55 Blair road project is a renovation and restoration to a traditional art deco style shop house. Originally the house was renovated 10 years ago. The new owner however believed it was too dark and desired more light in the living spaces. Continuity of space was a key concept to promote the relationship of outside/inside space. The First floor employs flexible glazed walls that lead directly to the pool. The main section of the house is separated by the out door pool and frangipani garden. When both sides of the glazed partitions are open the first floor becomes one large space. The scheme proves to be an approach that promotes diversity of space. The ground floor is not only a lounge and dinning area it is an ideal place to relax and sit poolside. The intention to create a diverse space on the first floor adds huge value and appeal to a property this size. A balance between the aluminum and the frangipani garden in the internal courtyard has developed a stimulating spatial experience. The contrasting relationship between the organic element and the long linear metal elements provide a suitable connecting space.

Light Open Plan Living Space open daily decor

Light Open Plan Living Space blue pool view

Light Open Plan Living Space tree by the pool

Light Open Plan Living Space pool area

Light Open Plan Living Space pool view

Light Open Plan Living Space white kitchen decor

Light Open Plan Living Space bath tub

Light Open Plan Living Space bedroom library in white

Light Open Plan Living Space bedroom window

Light Open Plan Living Space white bedroom decor

Share.

Leave A Reply